Az iráni légi kikötőknél 2020. július 25-től minden Iránba érkező utasnak be kell mutatnia egy előre kitöltött egészségügyi nyilatkozatot és egy egészségügyi hatóság által, angol nyelven kiállított egészségügyi igazolást, amely negatív koronavírus teszt (PCR-teszt) eredményét igazolja. Az igazolás nem lehet régebbi az indulás időpontját megelőző 96 óránál.  

 

Ha az érkezéskor az egészségügyi igazolás nem kerül bemutatásra, külföldi útlevél birtokosa nem léphet be az országba, és az iráni Egészségügyi Minisztérium által, a repülőtéren kijelölt karanténba kerül elhelyezésre 14 nap időtartamra. A karantén összes költségét az utas viseli, ideértve az orvosi vizsgálatok és a szállás költségét is. (IKIA információ Központ)

 

Az Imam Khomeini Nemzetközi Repülőtér (IKIA) információs irodája - mind a bejövő, mind a kimenő járatokra vonatkozó egészségügyi információkkal kapcsolatban elérhető a következő telefonszámon: +9821 5100 111.  

 

A nemzetközi repülőtéren három fertőtlenítőgép üzemel az utasok és a poggyász fertőtlenítésére a koronavírus terjedésének megakadályozására.