Felhívás!

Az elmúlt napok heves esőzéseinek következtében az észak iráni Gholestan és Mazandaran tartományok egyes részeiban áradások alakultak ki, ami következtében egész falvakat kellett kiüríteni. Az ország egyes  déli részein - Fars, Észak-Khorasan, Khuzestan, Kermanshah és Lorestan - tartományokban is kritikussá vált a helyzet. Az áradásoknak - az óriási anyagi veszteségeken túl - már több halálos áldozata is van.

A tegnapi nap folyamán percek alatt jelentős áradás érte el a Fars tartományban lévő, turisztikai szempontból kiemelt célpontként ismert Shiráz városát, ahol ennek következtében 19 személy életét vesztette, több tucatnyian pedig megsérültek.

A főutakon hömpölyög a víz és a sáros iszap magával sodorja az útjába kerülő járműveket, illetve helyenként hidakat is. A jelzett tartományok más városaiban és falvaiban is hasonló a helyzet, ezek egy részét ki is kellett üríteni.

Az elkövetkező időszakban lehetőség szerint mellőzzék iráni beutazásukat, vagy halaszthatatlan ügy esetén - utazásukat megelőzően - vegyék fel a kapcsolatot a teheráni magyar nagykövetséggel.

Magyarország Nagykövetsége Teherán