Hírek

A 2023. évi XC. törvény hatályba lépésével kapcsolatos átmeneti szabályok

Az új idegenrendészeti jogszabály, a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról szóló 2023. évi XC. törvény (a továbbiakban: Btátv.) 2024.január 1-jei hatályba lépését megelőzően kiadott tartózkodásra jogosító engedélyek érvényességével, illetve a 2024. január 1-jét megelőzően benyújtott, de addig el nem bírált tartózkodásra jogosító engedély iránti kérelmekkel kapcsolatos fontosabb tudnivalók az alábbiakban olvashatók.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024. évi nyári egyetemi pályázati felhívás

Megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024. évi nyári egyetemekre szóló pályázata.
Tovább

Diplomataképző Program

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

A külföldön élő fiatalokat is várja a megújult magyar felsőoktatás

A hazai felsőoktatási intézmények 2022 szeptemberében induló képzéseikre várják a külföldön élő magyar állampolgárokat és egyetemi, főiskolai felvételijüket tervező gyermekeiket.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

Vissza a gyökereidhez a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogrammal! Váltsd valóra az álmaidat, miközben felfedezed magyar gyökereidet – jelentkezz a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra, amelyre a világ minden tájáról elérhető! A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot Magyarország Kormánya alapította azok számára, akik az Európai Unión, Szerbián és Kárpátalján kívüli magyar diaszpórában élnek és magyarországi felsőoktatási intézményben kívánnak tanulmányokat folytatni annak érdekében, hogy erősítsék személyes, szakmai, valamint kulturális kapcsolataikat Magyarországgal.
Tovább