Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Nagykövetség Konzuli Osztálya 2020. május 18-tól fokozatosan újra indítja szolgáltatásait.

Figyelembe véve a jelenlegi koronavírus-helyzetet, a konzuli hivatalba történő belépéshez kérjük, viseljen saját maszkot, kesztyűt, és lehetőleg hozzon magával tollat az ügyintézéshez. Maszkot nem viselő ügyfeleket nem áll módunkban fogadni, ezen ügyfeleknek újabb időpontot kell kérniük.

A Magyarországon tartózkodó külföldi diákok tartózkodási engedélye automatikusan meghosszabbodik a veszélyhelyzet megszűnését követő 45. napig.

Azon külföldi hallgatóknak, akik a járvány alatt hazautaztak és a tartózkodási engedélyük lejáratakor nem tartózkodnak Magyarországon, a tanulmányaik folytatásához új tartózkodási engedélyt kell kérniük a Magyar Nagykövetség Konzuli Osztályán. A tartózkodási engedély kérelmeket június 15-től lehet benyújtani.

Jelenlegi konzuli szolgáltatásaink különösen:

- Klasszikus konzuli ügyek (erkölcsi bizonyítvány, e-személyi igazolvány, útlevél),

- Már benyújtott „D” típusú engedély kérelmek ügyintézése, melyek a magyar hatóság döntése alatt állnak (döntések, útlevelek átadása, stb).

 

Új „C” típusú vízum kérelmek átvétele továbbra sem lehetséges.

Aláírás hitelesítésre csak kivételesen indokolt esetben kerülhet sor.

Okiratbeszerzésekre és Apostille ügyintézésre irányuló kérelmek továbbra sem vehetők át.

 

Megértésüket köszönjük!