Hírek

EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁS 2019

A külképviseleti választás időpontja: 2019. május 26. 6:00 és 19:00 óra között.
Helyszíne: Tehran, Darrous, Hedayat Sq., Shadloo str. 10

Tovább

Európai Parlamenti Választás – Levélszavazásról szóló tájékoztató

A Nemzeti Választási Iroda elnökének 2/2019. (III. 11.) NVI utasítása a szavazási levélcsomag személyes átvételére rendelkezésre álló időszak megállapításáról


2019. május 13. és május 24. között

munkanapokon 9 órától 16 óráig

Tovább

A VFS Global elérhetőségei

Nagykövetségünk vízum kiszervező partnere, a VFS Global a Heravi Shopping Centerben veszi át a vízumkérelmeket Magyarország nevében.
Tovább

Európai Film Fesztivál Iránban

2017-ben is megrendezésre kerül Iránban az Európai Film Fesztivál, mely idén először nem csak Teheránban, hanem egy vidéki nagyvárosban, Tabrizban is tervez bemutatót. Nagykövetségünk két nagy játék- és egy rövidfilm bemutatására készül: Deák Kristóf Oscar-díjas Mindenki című rövidfilmje mellett Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból valamint Goda Krisztina Szabadság, szerelem című filmje kerül vetítésre. A magyar filmek mellett további 7 Európai Uniós tagállam összesen 9 nagyjáték- és 21 rövidfilmet mutat majd be. A program tervezett időpontja 2017. október 31 - november 4. Teherán, illetve 2017. november 20-24. Tabriz. A rendezvény minden résztvevő számára ingyenes.
Tovább

Hassan Rouhani elnök beiktatása

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Bus Szilveszter déli nyitásért felelős helyettes államtitkár KKM utaztak Teheránba, hogy részt vegyenek Hassan Rouhani elnök beiktatásán az államfő második terminusára. A rövid látogatás során a delegációt fogadta Mohammad Javad Zarif külügyminiszter.
Tovább