Hírek

Figyelemfelhívás

A térségben kialakult képlékeny biztonsági helyzetre tekintettel kérjük az utazni szándékozókat, hogy csak halaszthatatlan okból utazzanak Iránba. Javasoljuk a nemzetközi sajtó szoros figyelemmel kísérését az eseményekről. Már több nagyobb légitársaság nem repül az öböl térségébe, illetve Irak és Irán légterében. Ezért kérjük a térségbe irányuló utazás esetén a konkrét légijáratok indításáról és útvonalairól az adott légitársaságnál érdeklődni szíveskedjenek. Kérünk minden magyar állampolgárt, hogy ennek alapján saját felelősségére hozzon döntést az utazásról. Ha valaki halaszthatatlan okból kiutazik akkor is legyen körültekintő, Iránban kerülje a tömegrendezvények helyszíneit, ha mégis ilyen esemény közelébe kerül tartózkodjon a filmezéstől és fotózástól. Adott esetben kövesse a helyi hatóságok útmutatásait. Minden utazót nyomatékosan kérünk, hogy éljen a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli védelemre való bejelentkezésének lehetőségével!
Tovább

Növényegészségügyi és behozatali előírások változása

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Utazókat, hogy az Európai Unió tagállamaiban 2019. december 14-től életbe lépő új növényegészségügyi előírások a növények, növényi termékek kis mennyiségű, saját célú behozatalát is korlátozzák. A szabályozás előírja az útipoggyászok kötelező ellenőrzését, hasonlóan az állati eredetű termékek már több évvel ezelőtt bevezetett ellenőrzéséhez.
Tovább

Politikai-gazdasági helyzetjelentés

Az Iráni Iszlám Köztársaság kormánya által november közepén bejelentett benzináremelést komoly zavargások követték (bankok, benzinkutak felgyújtása, vandalizmus, útlezárás, stb.) A hatóságok blokkolták, vagy korlátozták az internetelérést, sok helyen akadozott, vagy nem is volt telefonszolgáltatás, áramszünetek is előfordultak. A külföldi mobilszolgáltatók elérése (roaming) teljesen esetleges volt. Egy-egy körzetben a helyzet más és más sajátosságokkal bírt, megbízható források hiányában nehezen voltak követhetőek az események. A helyzet jelenleg normalizálódott, de az az országba történő beutazás esetén továbbra is kérjük, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján, a konzuli védelemre való bejelentkezést mindenképpen tegyék meg! (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/a-regisztraciorol)
Tovább

Figyelemfelhívás Iránba utazóknak

Kérjük az Iránba látogató turistákat, fokozottan vigyázzanak értékeikre, mivel az utóbbi időben a lopások, rablások száma megszaporodott. Információink szerint a rablók sok esetben motorkerékpárról, illetve magukat rendőrnek kiadva hajtják végre akciójukat.
Tovább

EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁS 2019

A külképviseleti választás időpontja: 2019. május 26. 6:00 és 19:00 óra között.
Helyszíne: Tehran, Darrous, Hedayat Sq., Shadloo str. 10

Tovább